نسخه آزمایشی
+ 0 -
ADA

اولین جشنواره بلوط در بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه برگزار شد

بخشدار مرکزی کرمانشاه: بلوط میراث گرانبهای زاگرس است

 

بلوط نامی آشنا و پرآوازه در دیار زاگرس نشینان که همواره نماد محیط زیست و حفظ منابع طبیعی در غرب کشور است. به همین مناسبت بخشداری مرکزی شهرستان کرمانشاه با حمایت دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، همکاری ادارات مربوطه ودهیاری های بخش مرکزی خصوصا دهیاری های  حوزه پاامام دومین جشنواره فرهنگی،گردشگری و ورزشی در روز پنجشنبه 30 آبان  با شعار "من نگهبان بلوطم" در دهستان میاندربند با هدف حفظ محیط زیست و منابع طبیعی، ارتقا فرهنگ کاشت بلوط در بین جوامع روستایی و احیاء جنگل های بلوط زاگرس در روستای چقاماران بی ابر از توابع دهستان میاندربند برگزار شد.

این مراسم با حضور اهالی، مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، مدیر کل پدافند غیرعامل استانداری، فرماندار شهرستان کرمانشاه، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر کرمانشاه، مدیران ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، امور عشایری، منابع طبیعی، محیط زیست و ورزش و جوانان شهرستان کرمانشاه، اعضای شورای اسلامی بخش و روستاها و دهیاران روستاهای بخش مرکزی برگزار شد.

در ابتدای مراسم دکتر علی فتحی بخشدار مرکزی کرمانشاه ضمن خوش آمد گویی به میهمانان جشنواره  از تلاش و زحمات ادارات مربوطه و دهیاری های بخش مرکزی برای برگزاری جشنواره بلوط تقدیر و تشکر کرد.

وی در ادامه افزود: حفظ محیط زیست و عرصه های منابع طبیعی همواره یکی از دغدغه های اصلی از سوی بخشداری مرکزی که همواره بر آن  تاکید شده است. که نمونه بارز آن تجهیز دهیاری ها به وسایل اطفاء حریق، برگزاری دوره ها و جلسات توجیهی و آموزشی، مشارکت در عملیات های مختلف اطفاء حریق در جنگلها و مراتع، کشت بذر و نهال و..... است

بخشدار مرکزی گفت: از قدیم الایام زاگرس و خصوصاً استان کرمانشاه با نماد بلوط شناخته شده، به نوعی می توان گفت بلوط مادر و میراث گران بهای کوه های زاگرس است. لذا وظیفه همه ماست از تمامی داشته های طبیعی و زیست محیطی که میراث سالها و قرن هاست حفاظت کنیم.

وی افزود: فعالان زیست محیطی در همه مناطق همانند کمپین حفاظت از محیط زیست منطقه چقاماران و امامزاده قاسم می توانند با مشارکت مردم حافظ این سرمایه های خدادادی باشند.  تا سالیان سال منطقه از خطر حریق و سایر مسائل تهدید کننده محیط زیست در امان باشد.

دکترفتحی گفت:  این مراسم در این مکان به نمایندگی از تمامی بخش های شهرستان که دارای گونه های مختلف بلوط می باشند برگزار می گردد تا نقطه عطفی در ترویج و ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی در تمامی نقاط شهرستان و استان زیبای کرمانشاه باشد.

در ادامه جشنواره فرماندار شهرستان کرمانشاه ضمن قدردانی از زحمات بخشدار مرکزی و تلاش های کمپین حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست روستای چقاماران بی ابر گفت: به همت این کمپین در جنگل های بلوط روستای چقاماران بی ابر هفت سال آتش سوزی رخ نداده است.

فرماندار گفت: جنگل ها، مراتع و درختان متعلق به همه ما و آیندگان است و در سلامت ما نقش آفرینی می کنند و همه مردم در پاسداشت منابع طبیعی و محیط زیست و مخصوصا درختان بلوط در مناطق سرفیروزآباد، میاندربند، قره سو و درود فرامان موظفیم.

در ادامه جشنواره برنامه های متنوعی که از فرهنگ بومی و محلی روستاهای این مناطق برگرفته، برگزار گردید.

 از این برنامه ها می توان به هوره خوانی، شاهنامه خوانی، شعر خوانی، بلوط گردانی توسط دختران روستایی با لباس محلی و اجرای بازی های بومی محلی اشاره کرد.

پس از شاهنامه خوانی، دختران روستایی با لباس های محلی و در دست داشتن سبدهای بلوط همراه با نواختن موسیقی محلی ساز و دهل مراسم بلوط گردانی را به عنوان نماد اصلی جشنواره و شعار من نگهبان بلوطم اجرا کردند.

همچنین برخی از بازی های بومی محلی از قبیل: دو با گونی، سرگیجان و دارپلان (نوعی بازی پرتاب سنگ) توسط جوانان روستایی اجرا و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد.

در ادامه مراسم بخشداری مرکزی و منابع طبیعی از  دهیاران بخش مرکزی که در حراست از منابع طبیعی و محیط زیست  و اطفاء آتش سوزی های سال جاری حضور داشته اند و فعالان منابع طبیعی و محیط زیست با اهدا لوح تقدیر و جوایز تقدیر و تجلیل به عمل آوردند.

در پایان جشنواره در دامنه کوه های روستای چقاماران بی ابر توسط مسئولان و حاضرین در مراسم دانه های بلوط کاشت شد.

 



دکتر علی فتحی (بخشدار مرکزی)
اوقات شرعی
آب و هوای کرمانشاه