نسخه آزمایشی
+ 0 -
ADA



بانک اطلاعات شهرستان

قصرشیرین نگین اقتصادی غرب کشور
شهرستان مرزی قصرشیرین با داشتن موقعیت خاص جغرافیایی و دو مرز مشترک و طولانی با عراق در دو بخش اقلیم کردستان و حوزه عربی نگین اقتصادی غرب کشور محسوب می شود.

'قصرشیرین نگین اقتصادی کشور' شهری که همواره با عناوین بسیار زیادی همیشه مطرح بوده و پیشانی نظام جمهوری اسلامی محسوب می شود به راستی برازنده این شهرستان مرزی است.

ظرفیت های توسعه ای در بخش های مختلف از جمله بخش های، فرهنگ، اقتصاد و سیاست همیشه در این شهر کوچک از نظر جمعیتی اما بزرگ و تاثیرگذار از نظر ملی همیشه آن را بعنوان یک قطب اقتصادی ملی در کشور مطرح کرده است.

گذرگاه تردد رجال سیاسی، اقتصادی، ملی و فراملی همیشه جایی در تاریخ اقتصاد و سیاست کشور داشته است و از جمله ظرفیت های این شهرستان، مرزهای مشترک قصرشیرین با کشور عراق است که در امتداد این مرزهای طولانی دو مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد.

پرویزخان که در ابتدا یک بازارچه کوچک مرزی بود خیلی زود خود را در معادلات اقتصادی کشور مطرح کرد تا جایی که کمتر از یک دهه توانست به بزرگترین بازارچه مرزی کشور تبدیل شود.

بازارچه مرزی پرویزخان قصرشیرین شاهراه صادرات کالاهای غیرنفتی کشور اکنون به یک مرز مجاز زمینی رسمی کشور تبدیل شده است و کارکردهای آن دیگر فراتر از یک بازارچه است.

حجم مبادلات اقتصادی در این مرز در سال های اخیر از مرز دو میلیارد دلار در سال گذشت و این رقم با توجه به حجم بالای تحریم های اعمال شده توسط غربی ها علیه کشورمان چشمگیر و قابل توجه است.

اگر در گذشته بسیاری از ساکنان منطقه و شهرهای اطراف برای کسب و کار راهی مناطق جنوب کشور می شدند اما امروز شاهد هستیم که بیش از چند هزار نفر شامل تاجر، کارگر، راننده و مسافر فقط در پرویزخان در پی کسب روزی حلال هستند.

اگرچه برای بیشتر مردم قصرشیرین نداشتن سهمی از درآمدهای این مرز تجاری همیشه در هاله ای از ابهام بوده است اما شاید آمار بیکاری در این شهر کوچک بسیار کمتر از شهرهای دیگر استان باشد.

در قصرشیرین به نوعی همه با مرزهای آن درگیر هستند و امن ترین شهر استان کرمانشاه امروز در آستانه افتتاح دومین پایانه مسافربری خود است.

هرچند که اتفاقات آنسوی مرز در عراق و فعالیت گروهک های تروریستی فعالیت بزرگترین پایانه زمینی خاورمیانه یعنی خسروی را مختل کرد اما وقوع این تحولات هنوز نتوانسته کارکردهای اقتصادی این شهرستان را کاهش دهد و حجم تردد صادرات کالا موید این مطلب مهم و اساسی که شهرستان مرزی قصرشیرین بخش عمده ای از صادرات کالاهای غیرنفتی کشور را به دوش می کشد.

اگرچه تصور بسیاری بر این است که با توجه به حجم انبوه فعالیت های اقتصادی در شهرستان باید بیش تر از مزایای این کارکرد استفاده کرد و درآمدهای ناشی از این فعالیت ها صرف عمران و آبادانی شهرستان شود موضوعی که در گذشته مورد غفلت قرار گرفته اما با روی کار آمدن دولت جدید و تغییر ترکیب مدیریتی شهرستان امتیازهایی برای توسعه عمران شهری قصرشیرین در نظر گرفته شد و فعالیت های شهری با اختصاص پارکینگ پرویزخان به شهرداری رونق یافته است.

فرماندار قصرشیرین در ماه های اخیر از اختصاص بخشی از درآمدهای این پارکینگ علاوه بر عمران شهرداری به آموزش و پرورش و همچنین بخش ورزشی این شهرستان خبر داد.

'افشین رضایی' همچنین از آغاز بکار فعالیت شرکت تعاونی '908' ورزشی این شهرستان که مدت زیادی است مهجور مانده بود خبر داد و گفت: با رایزنی های انجام شده با استاندار ترک تشریفات آن انجام شده تا جامعه ورزشی بتواند از فعالیت آن بهره مند شوند زیرا قصرشیرین همانند دیگر عرصه های مختلف سیاسی و اقتصادی، در ورزش نیز حرف هایی برای گفتن دارد و کسب عناوین قهرمانی در مسابقات جهانی در رشته های رزمی گویای این واقعیت مهم است.

این فعالیت ها نشان دهنده اینست که اگرچه در طول سالیانی که مرز بزرگ پرویزخان در اوج فعالیت های اقتصادی در کشور مطرح بوده ولی قصرشیرین آنچنان که باید از آن منتفع می شد، بهره ای نگرفت اما با اعمال مدیریت جدید و شیوه ای درست و مدرن می توان این شهرستان را بیش از گذشته از مزایای مرزی بودن بهره مند کرد.

به هر حال شهرستان مهم مرزی و راهبردی قصرشیرین که نگین اقتصادی در بین شهرستان های غربی کشور است با داشتن پتانسیل هایی که در عرصه های مختلف دارد می تواند مسیر توسعه و پیشرفت را در کوتاهترین زمان ممکن طی کند.

اگر برنامه های بزرگ تحول اقتصادی و بویژه طرح منطقه ویژه اقتصادی، ایجاد شهرک صنعتی مرزی، فعالیت تعاونی های مرزنشینی و کوله بری آن با همکاری مردم و مسوولان بدرستی مدیریت شود، می توان به آینده روشن و درخشان شهرستان مرزی قصرشیرین بسیار امیدوار بود.

پیمان مرادی کارشناس روابط عمومی فرمانداری قصرشیرین



فرماندار
اوقات شرعی
آب و هوا