+ 0 -
ADA

آئین نامه اجرایی حمایت وتشویق ازسرمایه گذاری خارجی

فصل پنجم : مقررات ورود ، ارزشیابی و ثبت سرمایه خارجی

ماده 21- ترتیبات مربوط به ورود، ارزشیابی وثبت سرمایه خارجی اعم از نقدی و غیر نقدی به شرح زیر است :

الف :سرمایه نقدی

1- وجوه نقدی ارزی موضوع بند (الف ) ماده (11) قانون که در یک دفعه یا به دفعات به قصد تبدیل به ریال به کشور وارد می شود، در تاریخ تبدیل به ریال، وفق گواهی بانک توسط سازمان به نامه سرمایه گذار خارجی ثبت و تحت پوشش قانون قرار می گیرد .معادل ریالی ارز وارد شده به حساب بنگاه اقتصادی سرمایه پذیر و یا حساب طرح موضوع سرمایه گذاری واریز می گردد.

2- وجوه نقدی ارزی موضوع بند (ب) ماده (11) قانون که در یک دفعه یا به دفعات به کشور وارد شده و به ریال تبدیل نمی شود، به حساب ارزی بنگاه اقتصادی سرمایه پذیر و یا طرح موضوع سرمایه گذاری واریز می گردد. این وجوه در تاریخ واریز به نام سرمایه گذار خارجی ثبت و تحت پوشش قانون قرار می گیرد. وجوه یاد شده با نظارت و تاﺌید سازمان به مصرف خریدها و سفارش های خارجی مربوط به سرمایه گذاری خارجی می رسد .

تبصره- شبکه پولی رسمی کشور مکلف است در مورد حواله های ارزی مربوط به سرمایه گذاری خارجی، مراتب را با ذکر نام حواله دهنده، مبلغ ارز، نوع ارز، تاریخ وصول، تاریخ تسخیر ،نام بنگاه اقتصادی سرمایه پذیر و در صورت تبدیل به ریال، معادل ریالی ارز وارده٬ مستقیما̋ به سازمان گواهی کند .

ب: سرمایه غیر نقدی

سرمایه غیر نقدی خارجی شامل موارد مندرج در بند های (ب)،(ج)و(د) ذیل تعریف سرمایه خارجی در ماده (1) قانون است که مراحل ورود، ارزشیابی وثبت آن ها به ترتیب زیر است:

1- در مورد اقلام سرمایه های غیر نقدی خارجی موضوع بندهای (ب)و(ج) فوق (شامل ماشین آلات ،تجهیزات، ابزار وقطعات یدکی، قطعات منفصله، مواد اولیه، افزودنی و کمکی وزارت بازرگانی پس از اعلام موافقت سازمان با ورود اقلام سرمایه غیر نقدی خارجی، نسبت به ثبت سفارش آماری و اعلام مراتب به گمرک ذی ربط جهت ارزشیابی و ترخیص اقلام وارده اقدام می نماید. ارزش گمرک در خصوص بهای اقلام وارده، به عنوان ارزشیابی قابل قبولی تلقی شده و به درخواست سرمایه گذار مبلغ ارزشیابی مندرج در پروانه ورودی به اضافه هزینه های حمل ونقل بیمه به نام سرمایه گذار خارجی ثبت و از تاریخ ترخیص  تحت پوشش قانون قرار می گیرد. درصورت وجود اختلاف بین ارزشیابی گمرک وقیمت مندرج در فهرست تفصیلی مصوب هیئت، ارزشیابی گمرک ملاک ثبت سرمایه خارجی در سازمان و اداره کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی قرار خواهد گرفت .

تبصره1-  وزارت بازرگانی وسازمان مکلف اند ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه نسبت به تهیه نمونه ویژه ای برای ثبت سفارش آماری اقلام سرمایه ای غیر نقدی خارجی موضوع این بند اقدام و بر آن اساس عمل نماید.

تبصره2- گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است ازشیابی بهای ماشین آلات وتجهیزات دست دوم مربوط به سرمایه گذاری های خارجی را به قیمت دست دوم انجام دهد.

تبصره3- چنانچه مشخص شود که سرمایه خارجی غیر نقدی وارده به کشور ناقص، معیوب ، غیر قابل استفاده و یا با مشخصات اظهار شده در فهرست تاﺌید شده توسط هیاٌت منطق نیست، موضوع در هیات مطرح وارزش آن قسمت از کالای وارده که مورد تاﺌید هیاٌت قرارنگیرد، از حساب سرمایه وارده کسر خواهد شد.

2- در مورد اقلام سرمایه ای موضوع بند (د)ماده (1) قانون (شامل حق اختراع، دانش فنی اسامی وعلاﺌم تجاری و خدمات تخصصی )سازمان پس از انجام بررسی های لازم ،گزارش مربوط به ایفای تعهدات قراردادی موضوع قرارداد های فناوری وخدمات را در هیئت مطرح می نماید و وجوه تاﺌید شده در چارچوب دستور العملی که هیئت تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رساند، توسط هیات به عنوان سرمایه خارجی ثبت و تحت پوشش قرار می گیرد.