نسخه آزمایشی
+ 0 -
ADA



عملیات ساخت زائرسرای اربعین توسط شهرداری سرپل‌ذهاب آغاز شد


فرماندار سرپل‌ذهاب گفت: عملیات ساخت زائرسرای اربعین توسط شهرداری در این شهرستان آغاز شده و با بیش از ۷۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات اربعین تکمیل خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری سرپل ذهاب، صدراله بابلی فرماندار شهرستان گفت:افزود: بسیج سازندگی سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه به عنوان مجری طرح معرفی و تا این لحظه عملیات اجرایی شامل خاک‌برداری اولیه انجام شده و عملیات پی‌ریزی در حال انجام است.

وی اظهار کرد: ساخت این بنا و تجهیزات کامل آن بیش از ۷۰ میلیارد ریال هزینه دارد که این زائر سرا در مجموع ۵۶۰ متر مربع زیربنا دارد.

فرماندار سرپل‌ذهاب همچنین از آغاز به کار روکش آسفالت و ایجاد روشنایی مسیر بزرگراه کربلا در آستانه اربعین حسینی خبر داد و این اقدام ها را از برکات اربعین دانست.

بابلی ادامه داد: عملیات بهسازی و احداث راه‌های حبیب‌وند، رمپ ورودی، روکش آسفالت جاده کمربندی سرپل‌ذهاب به روستای میانمیل نیز برای رفاه حال بیشتر مسافران و زائران عتبات عالیات آغاز شده است.

وی گفت: این اقدام ها به برکت اربعین آغاز شده و در آینده نزدیک، طبق قول مسوولان راهداری استان کرمانشاه، از محل اعتبارات اربعین، امسال روکش جاده گردنه پاطاق و به خصوص تامین روشنایی گردنه، انجام شود.

نماینده عالی دولت در سرپل ذهاب افزود: استاندار کرمانشاه اعتبار خوبی در بحث راه و امور شهری به این شهرستان اختصاص یافته و ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح های اربعین شهرداری در دست اقدام است.

او گفت: با توجه به اینکه سرپل‌ذهاب در مسیر عتبات عالیات قرار گرفته، انتظار می رود اعتبار بیشتری برای زیرساخت ها و حل مشکلات موجود اختصاص یابد تا در این زمینه تلاش و گام های بیشتر داشته باشیم.

شهرستان سرپل‌ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و ۴۸ کیلومتر مرز با عراق، هشت دهستان و ۲۲۶ روستا دارد که تعدادی از روستاها در حریم مرز واقع هستند.

استان کرمانشاه ۳۷۱ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد و سرپل‌ذهاب یکی از شهرستان های مسیر مرز خسروی است که مورد استفاده برای تردد زوار عتبات عالیات قرار می گیرد.

خسروی نزدیکترین مسیر زائران ایرانی به کربلای معلی

 در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.



فرماندار
اوقات شرعی
آب و هوا