
استاندار کرمانشاه در بازدید از اداره کل گمرک استان:
گمرک، نبض اقتصاد کشور در شرایط فعلی است/ صادرات باید محور اصلی فعالیت واحدهای تولیدی باشد/ بازارچههای مرزی کرمانشاه ظرفیت بزرگی برای توسعه تجارت خارجی دارند
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمانشاه، دکتر منوچهر حبیبی، در بازدید از اداره کل گمرک استان، با اشاره به شرایط خاص اقتصادی کشور، اظهار کرد: موضوع گمرک و صادرات و واردات در این شرایط، از اهمیت بالایی برخوردار است و میتواند بهعنوان نبض اقتصادی کشور عمل کند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه هر واحد تولیدی که صادرات محور نباشد، پیشرفت نخواهد کرد بیان کرد: اگر تولیدکنندهای صرفاً به بازار داخلی اکتفا کند، نمیتواند در عرصه رقابت موفق عمل کند وصادرات، هم برای واحدهای تولیدی و هم برای کشور یک قدرت اقتصادی محسوب میشود زیرا هرچه صادرات افزایش یابد، توان اقتصادی کشور نیز ارتقاء پیدا میکند.
دکتر حبیبی با اشاره به ظرفیتهای مرزی و اقلیمی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه دارای بازارچههای مرزی متعددی است که هر کدام ویژگیهای منحصر بهفردی دارند و تنوع اقلیمی، مسافری و کالایی در این بازارچهها فرصتی مناسب برای توسعه تجارت خارجی است که با تکمیل زیرساختها، گمرکات و بازارچههای مرزی استان فعال شوند.
وی با تأکید بر لزوم روانسازی فرآیندهای گمرکی، گفت: سیستمهای گمرکی باید بهروز و غیرحضوری باشند تا فعالان اقتصادی بتوانند از محل کار خود امور خود را پیگیری کنند زیرا مراجعات حضوری ضمن کاهش بهرهوری، زمینهساز مشکلات و تخلفات احتمالی است.
دکتر حبیبی با بیان اینکه راهاندازی سامانههای جامع سبب شفافسازی، تسریع و سالمسازی فرایندهای گمرکی خواهد شد افزود: موضوع آشکارسازی، تجهیز گمرکات به سامانههای ایکسری و ایجاد ایستهای نظارتی باید با جدیت پیگیری شود و مدیریت استان آماده است در هر جایی که نیاز به صدور مجوز باشد، همکاری لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به روند تجهیز گمرکات مرزی افزود: نگاه ما نباید فقط به یک گمرک محدود شود زیرا تجربه نشان داده که گمرکات مرزی همجوار با پرویزخان توانستهاند حتی جلوتر از آن عمل کنند و ما باید توسعه گمرکات را به صورت متوازن در تمام مرزها دنبال کنیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اهمیت تجارت مرزی بهعنوان جایگزینی برای کولبری گفت: باید از این ظرفیت قانونی و رسمی برای توسعه تجارت و ایجاد اشتغال بهره برد و استان کرمانشاه نسبت به دیگر استانها در این حوزه پیشرو است زیرا در سهماهه نخست سال جاری، بیش از ۱۱ میلیون دلار صادرات از استان انجام شده که نسبت به سال گذشته رشد مناسبی داشته است.
دکتر حبیبی افزود: هرچند سهمیه ۲۵ درصدی تجارت مرزی به کرمانشاه اختصاص یافته، اما با پیگیریهای انجامشده، مجوز واردات بیش از این سهم نیز به منظور حمایت از مرزنشینان اخذ شده است و هدف ما این است که واردات از مسیرهای رسمی و از اقلیم عراق انجام شود.
استاندار کرمانشاه به موضوع منطقه آزاد، وضعیت واردات خودرو، ساماندهی پایانههای مرزی و ... نیز پرداخت و بر پیگیری جدی این موارد و رفع موانع موجود تأکید کرد.